welkang... welkang... to my blog Cgu Mizan

ilmu yang sempurna lahir dari pendidikan yang ikhlas, jujur, keyakinan dan paling penting adalah menghargai pengorbanan ibubapa, guru dan diri sendiri.... muafakat, saling berganding bahu, kerjasama satu pasukan pasti dapat 'MELESTARIKAN PENDIDIKAN TERBILANG'...

aku seorang cikgu. sudah banyak rentetan pengalaman pahit dan manis yang telah aku lalui... 17 tahun aku sudah mengajar disalah sebuah sekolah menengah di negeri terengganu, sudah beribu-ribu orang bekas anak muridku... ada yang dah bersuami/isteri, ada yang tak kahwin-kahwin lagi... acapkali juga aku berselisih @ berjumpa tanpa dirancang, alhamdulillah ramai juga yang menegur sapa, ajak gi kedai pekene teh tarik, ajak gi rumah... ini kebanyakkan bekas pelajar yang dulunye mase kat sekolah adalah pelajar bermasalah... kene rotan, pumping, denda(maklumlah dulu aku warden asrama, kini guru disiplin pulak).... tp diorang anggap itu satu pengalaman mengajar erti kehidupan... sebenarnya ramai juga yang berselisih tapi tak nak tegur, apa lagi memalingkan muka pulak... tak pa itu hak diorang..... yang penting kerja buat aku ikhlas demi anak bangsa... aku tetap aku

kepada semua warga pendidik semoga usaha, kesungguhan dan bakti cikgu mendapat rahmat dan limpahan kurniaNya.GURU PENJANA TRANSFORMASI PENDIDIKAN NEGARA. semoga cikgu dan keluarga dalam naungan danlindunganNya. amin.. allahhu akhbar.

sambil duk rileks tu, bolehlah kita berkongsi idea, maklumat dan pandangan dalam semua kategori yg diketengahkan; PENDIDIKAN, ISU SEMASA, TAZKIRAH, SUKAN, JALANG-JALANG CARI MAKANG, CHERY EASTAR CLUB dan CATATAN KU...

Sabtu, 30 Julai 2011

homestay yang cukup selesa di BENUT @ SANGLANG

GANU HOMESTAY @ BENUT, PONTIAN

seandainya ada tuan/puan berkeluarga yang berhajat bertandang ke BENUT, SANGLANG mahupun PONTIAN, inilah tempat penginapan/persinggahan yang sesuai untuk keluarga besar... ya la kan datang ke sini tak de arah tuju nak menginap, hantar orang kahwin, nak buat family day atau pun datang nak hantar atau melawat anak yang study kat MRSM, bolehlah buat tempahan Ganu Homestay ini. Ganu Homestay ini ada 4 bilik tidur dan 3 bilik air. lengkap dengan setiap ruang(tamu, family, dining, kitchen, terrace dll) dan segala kemudahan kelengkapan barangan rumah.. apa lagi kalau berminat, call la sy...

mizan 019 3176009 @ 013 9286009

rumah ini sebenarnya dibeli pd tahun 2010 bertujuan tempat tinggal apabila balik kampung sekali-sekali... itu pun 3-4 kali aje setahun...


kalau ada yang tak tau lokasi KG. SANGLANG, ini sy nak bagitau... kampung dan rumah ini terletak di tepi jalan utama benut-pontian. 5KM dari benut, 5KM nak ke MRSM dan lebih kurang 16KM sebelum sampai di pontian
dapur(ada bilik air)

kamar tidur 3

kamar tidur 2

family area

kamar tidur utama


lokasi;

NO. 35 TAMAN SANGLANG JAYA,
LORONG SANGLANG JAYA 2,
82000 PONTIAN


pls call;

019 3176009 / 013 9286009 (mizan)


HARGA SEWA PENGINAPAN;

RM280.00 (2H 1M)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan